top of page
Coast Mallorca.jpg
Zon, zee, strand en bergen

Club del Sol
Op ons eigen terrein is een gemeenschappelijk verwarmd zwembad met groot zonneterras met ligbedden en tafeltjes en stoeltjes. De omheinde tuin ziet er subtropisch uit met palm en olijfbomen, bougainville, een speelgazon en veel bloemen. De appartementen liggen in een V rond het gemeenschappelijke zwembad. In de punt van de V ligt een restaurantje waar heerlijke Spaanse specialiteiten, goede koffie en cocktails worden geserveerd.

Aan de baai van Pollensa: Kitesurfen en de Ironman
Club del Sol ligt aan de baai van Pollensa op 2 minuten lopen.

De baai verbindt het gezellige vissersdorpje Puerto (of Port) Pollensa en Alcúdia- een middeleeuws vestingstadje.
Aan de achterzijde heeft u op ons terras prachtig weids uitzicht op de Tramuntana bergen.
 
In het dorp is een haven met plezier- en vissersboten. en watersportcentra  is. Puerto Pollensa is ook bekend vanwege  alle fietsroutes en het jaarlijkse Ironman event.

Dichtbij strand en dorp 
Het appartement ligt op 2 minuten lopen van de zee met een natuurstrand. Op plm 1000 meter beginnen de witte zandstranden met rieten parasols en ligbedden van het dorpje Puerto Pollensa. 


Er is een bushalte voor de deur. De bussen gaan zowel naar het pittoreske vissersdorpje Puerto Pollensa, het prachtige strand van Formentor alsook naar het vestingstadje Alcúdia. Om het kwartier komt er een bus. 
Het perfecte startpunt voor een heerlijke vakantie op verrassend Mallorca​

Pollensa 
Met de fiets en auto zijn heel veel leuke tripjes te maken in de buurt. Pollensa heeft een gezellig marktplein omringd door platanen, diverse galeries en een markt op zondagmorgen waar het fruit nog met ouderwetse gewichten afgewogen wordt. Het is heerlijk wandelen in de nauwe straatjes richting de Calvario (trap van 365 treden omhoog richting een klein kerkje). In Pollensa ligt de Puig de Maria met een klooster op de top waar je in ongeveer 1.5 uur naar toe kunt wandelen.


Alcudia 
In het vestingstadje Alcudia zijn diverse overblijfselen van Romeinse theaters en ruïnes van de oude stad Pollentia te vinden. De stad is ommuurd met een eeuwenoude stadswal die ook beklommen kan worden.


Stranden 
Mallorca kent 80 stranden waarvan het strand van Formentor (plm 5 km) een van de mooiste is. Op onze “eigen” strandjes van Puerto Pollensa en Malpas vind je relaxte strandtenten en rieten parasols.


Grotten 
De grotten van Campanet (op 10 km) en die van Drach in het Oosten van Mallorca zijn ook leuk als uitstapje.

Rond Binisalem en Santa Maria zijn diverse wijngaarden te bezichtigen en de  wijn ter plekke kan proeven.

Bergtochten 
De tocht over de bergen van Pollensa naar het klooster van Lluch is een prachtige autotocht met schitterende vergezichten én soms een berggeit op de weg. De beroemde rots Sa Calobra is spectaculair.

De dorpjes Soller met het oude treintje naar het haventjes Puerto Soller, kunstenaarsdorp Deiá en Valldemosa zijn ook erg de moeite waard. Vlakbij Soller ligt “het mooiste dorpje van Mallorca: Fornalutx” met prachtige huizen en terrassen.

Fietstochten 
Vooral in het voor- en naseizoen zijn er vele (professionele) fietsploegen op Mallorca, ook die van bekende Nederlandse schaatsers die hier aan hun conditie werken. De bergroutes vormen een mooie klimuitdaging. Ook op het vlakke land langs allerlei dorpjes zijn fietsroutes uitgezet.


En met diverse restaurants op loopafstand 
Het restaurant El Escondite van de Club del Sol is geopend van 1 mei tot 1 oktober, zowel overdag als ’s avonds. Met de babyfoon kunnen gasten daar eten terwijl de kinderen in het appartement slapen.
Ons appartement is ver genoeg om geen last te hebben van eventuele geluiden van het restaurant.


Gasten kunnen ook gebruik maken van de restaurants in het nabijgelegen complex. Tegen betaling zijn hier ook de fietsen en het voetbalveldje gebruiken. 


 
escuela-kitesurf-mallorca1-37428.jpg
strand tamarells.jpg
markt pollensa.jpg
vissersboot site.jpg
simi haven.JPG
cathedraal.jpg
tapas.jpg
citroenbomen.jpg
Groep Road Bikers
bottom of page